Vår Tid Är Nu Får En Tredje Säsong

vårtidDet historiska dramat “Vår Tid Är Nu” är klar för en tredje säsong. En av manusförfattarna bakom nya säsongen har även skapat SVT-serien Fröken Frimans krig. Tredje säsongen ska utspela sig mellan 1968 och 1971.

Serien har blivit en fullträff för SVT och är oväntat bra. Man har lyckats helt okej med intrigen och skådespelarna gör ett bra jobb. Vår Tid Är Nu, som sänds på måndagskvällarna håller helt okej internationell perioddramaklass och man kan likna den med brittiska perioddramaserien “The Halcyon”.

Vår tid är nu är en av SVT:s största dramasatsningar någonsin. Första säsongen består av 10 avsnitt och följs av en andra säsong 2018. Med de kommande tredje säsongen landar serien på 30 episoder. Grundstoryn är en familjekrönika om kärlek, konflikter och framtidshopp som hittills utspelat sig från fredsdagen 1945 och framåt. Tredje säsongen avhandlar upprorsåret 1968 fram till 1971.

Måndagen den 7 maj 1945 – andra världskriget är äntligen över och en ny, ljusare tid står för dörren. Mitt i fredsfirandet på Kungsgatan i Stockholm möts två främlingar i en hastig kyss, för att genast skiljas åt igen. Överklassflickan Nina och kökspojken Calle vet inte ännu att deras korta möte kommer att få en omvälvande betydelse i många människors liv. För familjen Löwander innebär krigsslutet en enorm lättnad. De driver Djurgårdskällaren, en av de finare restaurangerna i hjärtat av Stockholm. Äldste sonen Gustaf har med tveksamma medel lyckats hålla restaurangen vid liv under krigsåren. Han vill fortsätta att driva den precis som familjen gjort i alla tider.

När mellansonen Peter återvänder hem efter kriget upptäcker han att familjens restaurang står på randen till konkurs. Nu krävs stora förändringar som möter de nya tiderna. Är familjens yngsta dotter Nina räddningen? Hon strider för att få öppna nattklubb i restaurangens festvåning, men hennes förälskelse i Calle vänder upp och ner på hennes liv. Djurgårdskällarens framtid utvecklas till en öppen konflikt i familjen. Men den som fattar de verkliga besluten är mamma Helga, som med hjälp av köksmästare Backe vakar över verksamheten. Nu står hon inför utmaningen att hålla samman familjen och samtidigt säkra restaurangens överlevnad i en ny tid.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *