Äran – Bulgariskt Högklassigt Drama

GloryMan gör inte bara film i Hollywood, som tur är. Nu till ett högklassigt drama från Bulgarien, “Äran“, med den internationella titeln Glory. Filmen får Sverigepremiär i morgon fredag den 24 november. Glory gestalta korruption och maktmissbruk på ett lättillgängligt och underhållande sätt utan att för den skull förringa problematiken.

När den tystlåtne och tillbakadragne rälsarbetaren Tsanko (Stefan Denolyubov) en dag hittar en hög med sedlar slängda vid spåret rapporterar han fyndet till polisen. Agerandet får hans kolleger att göra narr av honom medan den hårdföra Julia (Margita Gosheva), PR-ansvarig på transportministeriet, ser i Tsanko en möjlighet att förbättra myndighetens skamfilade rykte. Mot sin vilja kastas Tsanko in i en byråkratisk härva där olika parter sliter i honom för sina egna syftens skull.“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *