Indignation – Filmtips På C More

indignationÄr ni sugen på romatiskt drama i helgen bör ni absolut se “Indignation” på C More. Ständigt Nobelpristippade Philip Roth har skrivit förlagan till detta 50-talsdrama i Koreakrigets skugga. Den studiebegåvade Marcus (Logan Lerman) har judisk bakgrund men blir antagen till ett kristet konservativt college i Ohio – hans enda chans att undkomma att bli inkallad. Men skolans hårdföre rektor, och en komplicerad kärleksrelation, gör livet tufft för Marcus. Indignation är från 2016 och hade Sverigepremiär på bio för knappt ett år sedan.

I huvudrollen ser vi stora talangen Logan Lerman som i filmen faller pladask för Sarah Gadon, även det en stor talang. Indignation är en mycket välgjord film med duktiga skådespelare och en raffinerad handling. Kärlekens vägar är inte alltid spikraka och här blir det bitvis krångligt värre. Det är inte ofta en film är intressant från start till mål, men indignation levererar hela vägen. När man skapar ett perioddrama gäller det även att vara noga med detaljerna för att få fram den rätta känslan för tidsepoken. Kläderna är en del av det paketet och i denna featurette får vi veta mer om filmen och hur man gick till väga…

Synopsis och trailer här:

”Året är 1951. Marcus Messner (Logan Lerman) är en begåvad ung man, som vid sidan av sina studier arbetar extra i sina föräldrars kosher-slakteri i Newark, New Jersey. När han får stipendium till ett konservativt college i Ohio uppfyller han två önskningar: att undvika att bli inkallad i Koreakriget och att komma bort från sin fanatiskt ängslige far. Marcus tar sitt nya liv på största allvar, men allt blir inte som han tänkt sig. Plötsligt möter han den vackra Olivia Hutton och blir blixtförälskad, trots hennes skandalartade rykte. När han samtidigt kommer på kollisionskurs med skolans auktoritäre dekanus sätts hans noga utstakade framtidsplaner på slutgiltigt prov.”…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *