Teveserien Tannbach Ute Nu På DVD

TannbachTyska serien “Tannbach” visades på SVT i maj 2015 i samband med den så kallade ‘fredsveckan’ och att det då var 70 år sedan andra världskriget tog slut och det blev fred i världen. Miniserien är nu släppt på DVD och den består av 3 avsnitt. Våren 1945, precis innan Tyskland kapitulerar. I Tannbach arrangerar en fanatisk grupp nazister en sista dödlig attack på sina medmänniskor innan amerikanerna anländer för att avsluta kriget. Men det är en orolig fred, som kollapsar när de ryska trupperna anländer.

Generationen som överlevt kriget blir sakta en efterkrigsgeneration. Och även Tannbach väntar på sitt stora ögonblick i världen. Tannbach – ett krigsöde berättar en historia om livet i det tyska lilla samhället Tannbach från 1945 till 1952, om en stad som delas på mitten av demokrati och kommunism.

Alla i staden har något att dölja, ändra eller glömma och alla vill återskapa sina biografier. Alla utom möjligen den 16-åriga baronessan Anna von Striesow, som är äcklad av alla brott som nazisterna begått och som nu, tillsammans med sin pojkvän, flyktingen Friedrich, vill ge en ny världsordning en chans: kommunismen.

tannbach2Genom åren tappar Anna och Friedrich allt mer fotfästet i röran av oförbätterliga nazister och av-nazistifierade nazister, kommersiella socialister och hämndtörstande kommunister, i mänsklighet och omänsklighet. Allt krönt av den slutgiltigt absurda verkligheten när en gräns mellan Öst- och Västtyskland dras mitt i en stad.

Tannbach – ett krigsöde är en historia om livet i det tyska lilla samhället Tannbach från 1945 till 1952 och har en lista av öden – förövare, offer, opportunister, vinnare och förlorare – som uppstod ur en krigsgeneration som upptäckte att de nu blivit inlåsta i en ny och potentiellt ännu mer ödeläggande konflikt: det kalla kriget.

Tannbach är en mycket välgjord episk serie producerad av tyska ZDF och den rekommenderas varmt. Tannbach är den andra serien på kort tid som skildrar andra världskriget och dess följdverkningar ur tysk synvinkel. Med “Krigets Unga Hjärtan, som släpptes på DVD 2013 och Tannbach får vi ett stycke tysk historia mellan åren 1940-1952.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *