Winchester: The House That Ghosts Built

winchesterAtt se Dame Helen Mirren i en skräckfilm hör inte till vanligheterna måste jag säga. I skräckisen “Winchester: The House That Ghosts Built” möter vi henne som sörjande änka i en berättelse som är inspirerad av verkliga händelser. Helen Mirren spelar Sarah Winchester (1830-1922), sörjande änka till William Wirt Winchester. Vid sin makes bortgång blir hon en av världens rikaste kvinnor vid den tiden och ägare av femtio procent av aktierna i Winchester Repeating Arms Company, skapare av det klassiska westerngeväret.

Sorgen efter den tunga förlusten gör att det slår slint hos Sarah och hon börjar inbilla sig att hon är jagad av spöken och onda andar som blivit dödade av Winchestwer geväret. För att mota bort alla onda krafter använder hon sin förmögenhet till att bygga Winchester mansion i San Jose, Kalifornien. Arbetet pågick varje dag i hela 38 år och idag är stället mytomspunnet och en populär turistattraktion.

Tyska bröderna Michael Spierig och Peter Spierig har skrivit manus och regisserar. Biopremiären sker under första kvartalet nästa år. Trailern visar att här har vi en film som bjuder på de klassiska Gothskräckis ingredienserna…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *