Phantom Thread

phantomthreadSexfaldigt Oscarsnominerade filmmakaren Paul Thomas Andersons nya film blir dramat “Phantom Thread“, som utspelar sig i 1950-talets London och den glamourösa modevärlden. Filmen blir också Daniel Day-Lewis comeback på vita duken efter att ha tagit en paus på 5 år. Han senaste film var “Lincoln” (2012) som genererade en Oscar för hans roll som president Abraham Lincoln. Phantom Thread blir andra filmen som Paul Thomas Andersons och Daniel Day Lewis arbetar tillsammans med, den första var “There Will Be Blood” som även den gav Daniel Day Lewis en Oscar.

I Phantom Thread spelar Daniel Day-Lewis, Reynolds Woodcock, en kläddesigner, som i efterkrigstidens London, tillsammans med sin syster Cyril (Lesley Manville) befinner sig i centrum av brittisk mode, där man jobbar med kungligheter, filmstjärnor, rika arvingar, societeten, debutanter och eleganta damer. Kvinnor kommer och går igenom Woodcocks liv och ger den inbitne ungkarlen såväl inspiration som kamratskap. Men när den unga, viljestarka kvinnan, Alma (Vicky Krieps), tar plats i Woodcocks tillvaro som musa och älskarinna börjar hans välplanrerade och skräddarsydda liv skakas om av kärlek.

Phantom Thread går upp på bio på juldagen i USA och i februari 2018 i Storbritannien, vilket får bli ett riktmärke för oss i Sverige. Här är en försmak…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *