Se Jätten På SVT Play

jättenGuldbaggebelönade svenska dramat ”Jätten” ligger ute nu på SVT Play. När filmen visades på bio 2016 tyckte många att Jätten var årets bästa film och att det var en hjärtskärande berättelse som mitt uppe i allt dystra även var väldigt rolig. Jätten är skriven och regisseras av Johannes Nyholm och är hans långfilmsdebut. Filmen finns även på DVD och Blu-ray för dem som känner för det.

”Jätten bjuder på hård socialrealism sömlöst ihopfogad med drömsk filmmagi, som gör det här till en filmupplevelse som inte liknar något annat.”:

Rikard, autistisk och gravt missbildad, skiljdes vid födseln från sin mor. Nu, 30 år senare, är han övertygad om att få henne tillbaka om han bara vinner de Nordiska mästerskapen i boule. Tänk om han kunde få till det där perfekta kastet, den där magiska känslan när allt klaffar – och vinna den där stora pokalen att visa för mamma. Rikards sköra fysik och en hårt dömande omgivning får inte stoppa honom. Till sin hjälp har han sin bäste vän och tränare Roland, tre klot i skimrande guld och en 50 meter hög jätte…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *