The Foreigner

ForeignerDe actionsugna och de som gillar Hongkong födde actionhjälten Jackie Chan i synnerhet får sitt lystmöte då “The Foreigner” går upp på de svenska biograferna senare i höst. Filmen bygger på romanen The Chinaman av Stephen Leather. I huvudrollerna syns som sagt, Jackie Chan med Pierce Brosnan, Charlie Murphy och Stephen Hogan. The Foreigner handlar om den timide affärsmannen Quan, med ett dolt förflutet, som bestämmer sig för att söka hämnd när hans dotter omkommer under en terrorist attack. Det blir en katt och råtta lek som inkluderar en högt uppsatt regerings tjänste man vars förflutna har anknytningar till terroristerna.

VDN förteckningen på The Foreigner innehåller få Ingredienser, den mest utmärkande är knallhård och intensiv action. Man spar inte på krutet och under inspelningarna sprängdes en buss på en bro i centrala London, vilket skapade oro bland delar av befolkningen och bland turister. Bara de närmaste grannarna hade informerats att det handlade om en stuntscen.

Martin Campbell som tidigare regisserat Bondfilmerna “Golden Eye” och “Casino Royale” samt Mel Gibson thrillern “Edge Of Darkness” regisserar The Foreigner och ser till att det blir lite substans i berättelsen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *