Ingen Utan Skuld – Ny Svensk Serie På Viaplay Under Inspelning

skuldDet här tycker jag är intressant, en film om den svenska vapenexporten, en export som är ett hyckleri av guds nåde. Men det får bli en annan diskussio på en annan plattform. Viaplay meddelar i varje fall:

Ingen utan skuld, en politisk thrillerserie om Sveriges vapenexport, är ett nytt Viaplay original i samarbete med produktionsbolaget Brain Academy och Pinewood Television. Spelas in nu med premiär nästa år, exklusivt på Viaplay.

Huvudkaraktären Robert Kastell spelas av Jens Hultén (Mission:Impossible – Rogue Nation, Hassel), en före detta vapenhandlare tvingad till exil som återvänder till Sverige för att söka hämnd på mannen som tidigare försökt att mörda honom.

– Jag är glad över att få spela huvudrollen som Robert Kastell i denna nya spännande thrillerserie för Viaplay, som bland annat handlar om Sveriges vapenexport, säger Jens Hultén.

– Det är många lager av moraliska frågor i denna serie både på makthavarnas nivå ner till den enskilda människan och hur detta drabbar några karaktärer som vi får följa under seriens gång. Robert är en karaktär som har varit inblandad i dessa affärer för många år sedan och blir indragen i det igen efter en herrans massa år, fortsätter Hultén.

Rosade skådespelerskan Vera Vitali (Arne Dahl, Brimstone) spelar den andra huvudrollen mot Hultén. I övriga roller ses bland andra norska skådespelaren Henrik Mestad (Ockupationen, Lillyhammer). För regin står den prisbelönta fransk-svenska regissören Charlotte Brändström, bland annat erkänd för hennes arbete i hyllade serier som Tyrant och Outlander.

Thrillerserien i åtta delar utspelar sig både i Sverige och på andra platser runt om i världen. Premiär nästa år över hela Norden, exklusivt på Viaplay, och visas senare på TV3. Serien kommer att distribueras internationellt av Eccho Rights.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *