Damnation – Amerikanskt Perioddrama På Netflix

damnationUniversal Cable Productions och Netflix samproducerar amerikanska perioddramat “Damnation“, som kommer att visas på Netflix den 18 oktober. Det här är en miniserie i tre delar och skaparna, som kan spänningsgenren, är Tony Tost (Longmire), Guymon Casady (Game of Thrones), Daniel Rappaport och James Mangold (Logan, Walk the Line). David MacKenzie (Hell or High Water) regisserade pilotavsnittet och är också producent.

Damnation utspelar sig i en liten stad i Iowa under 1930 talet där prästen Seth Davenport (Killian Scott) bestämmer sig för att ändra på det status quo läge som råder i staden och sätta igång ett fullskaligt uppror mot de styrande och de orättvisor som råder. Dock är han inte medveten om att en mäktig industrimagnat har anställt en dödsfarlig professionell strejbryatre, vid namn Creeley Turner (Logan Marshall-Green), för att stoppa upproret på alla sätt som är nödvändiga.

Övriga i den stora ensemblen är bland andra Sarah Jones, Christopher Heyerdahl (Mr Swede i Hell On Wheels), Nola Augustson och Joel McNichol.

Trailer och stillbild: USA Network Media, LLC.


Kommentarer

Damnation – Amerikanskt Perioddrama På Netflix — 8 kommentarer

 1. Hej, varifrån fick du datumet 18 oktober på Netflix? Jag har inte ens sett bekräftat datum på USA Network. Hoppas den kommer på Netflix i Sverige! Ange gärna källa, tack 🙂

 2. Fick du tag i dem? imdb har jag koll på, men deras datum är preliminära och ändras ofta, undrar vem som lägger in informationen där hmm. Något officiellt datum har jag inte sett komma från USA Network eller Damnations egna men jag kanske har missat något. Att diverse artiklar säger att Netflix har fått rättigheterna till serien utanför USA betyder inte att de har premiär samma datum, eller att den ens kommer visas i Sverige. Men du skrev specifikt “kommer att visas på Netflix den 18 oktober” så jag undrade var du läst det? Ursäkta att jag är så ivrig men jag har tjatat på Netflix om denna serien sen innan den ens spelades in 😛 Jag har inte fått nåt svar om att de ska visa den

  • Hej.

   Ja, jag fick svar och tyvärr visade det sig att jag varit för ivrig med att tolka det jag läst som om serien ska upp på Netflix snart.
   Jag har pratat med Netflix pressansvariga och det blir ingen Damnation i år i varje fall, vad de kan se.

 3. DAMNit, netflix! tack för svar iaf, och du får gärna be dem om att ta in den också via deras Title Request, om du vill 🙂

  • Ja det är märkligt förfarande för jag är ganska säker på att serien går upp i USA ganska snart. Tyvärr verkar det vara detsamma för alla som följer Call The Midwife. Där var det sagt den 18 september för säsong 6, nu vet man inte. Streamingtjänsterna får helt enkelt vara snabbare ut med serierna för det handlar om respekt för kunderna. Men nu vet i varje fall Netflix att vi vill ha Damnation och det fort som attan. 🙂

 4. jag hittade dej igen! ville bara säga att Damnation kommer till netflix 1 februari, nu när den gått klart i usa… kanske dags för en ny artikel när/om du tittar på den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *