Rebellion – Irländsk Perioddramaserie På Netflix

rebellionGillar man brittiskt perioddrama och är sugen på en bra serie, rekommenderas irländska “Rebellion” på Netflix. Den här mini-perioddramaserien består av 5 episoder på knappa timmen och handlar om irländska nationalister som planerar att störta det brittiska styret. Rebellion utspelar sig i Dublin 1916 och de tre vännerna May, Frances och Elizabeth tvingas välja sida i konflikten, som också kallas påskupproret.

Påskupproret var ett uppror på Irland som inträffade under påsken 1916 med händelsernas centrum i Dublin. Upproret var ett försök av irländska republikaner att göra sig fria från det brittiska styret. Av olika anledningar blev inte upproret så omfattande som republikanerna hade hoppats på och det slogs ner på annandag påsk av en nyanländ brittisk armé och en mängd rebeller fängslades.

Rebellion är en riktigt spännande serie med starka karaktärer och driv i handlingen. Är man historiskt intresserad i allmänhet och sugen på perioddrama i synnerhet så hittar man rätt här. Serien finns som sagt att streama på Netflix. Här är en promo…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *