Komikern Jerry Lewis Har Avlidit

SailorDen legendariske komikern Jerry Lewis har avlidit 91 år gammal.

Karriären inledde han 23 år gammal i komedin ”Dårfinkar Är Vi Allihopa” och totalt hann Lewis med 74 filmer och teveserier. Sista filmen blev dramathrillern ”The Trust” från 2016, där han spelade mot bland andra Nicolas Cage och Elijah Wood. Andra kända filmer i hans digra repertoar är ”Alla Tiders Gågosse” (1960), ”Doktor Jäkel Och Mister Hyde” (1963), ”King Of Comedy” 1982).

Storhetstiden var 50 och 60-talet och ofta teamade han upp med Dean Martin, som här i klippet nedan från komedin ”Akta Dej För Sjömän” (Sailor Beware) från 1952. En motsvarighet till Jery Lewis i filmärlden i dag kan man säga är Jim Carrey.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *