Nyinspelning Av Hitchcocks Fåglarna

fåglarnaEn nyinspelning av Alfred Hitchcocks skräckklassiker ”The Birds” (Fåglarna), från 1963 är på gång. Det är BBC som gör en tevefilm med Daphne du Mauriers novell från 1952 som förlaga. Hitchcocks Fåglarna nominerades till en Oscar och blev Tippi Hedren’s filmdebut. Hon spelar socitetstjejen Melanie Daniels från San Francisco,, som följer sin pojkvän på en liten helgtripp till ett litet samhälle som attackeras av fågelflockar.

Det här blir inte första gången Hitchcocks filmer får en remake. Tidigare har det gått så där, men man kanske lyckas bättre nu. Originalet däremot tycker jag håller än idag och dessutom finns den att köpa på blu-ray, vilket många av Hitchcocks klassiska filmer gör. Här är trailern till Hiychcocks Fåglarna…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *