De Vackra Dagarna I Aranjuez

aranjuezEn aning lugnt har det varit på filmhimlen under sommaren, men nu när vi är på väg mot höst kommer det att blixtra till rejält med många tunga DVD och Blu-ray releaser. Stora Hollywoodreleaser, blockbusterfilmer och även smalare, mycket sevärda filmer består höstens reportear av. Jag börjar med fransk-tyska dramat ”De Vackra Dagarna I Aranjuez”, en ‘långsam’ film som kanske inte passar alla. Men ibland kan det vara trevligt att vidga sina vyer. Njuta Films distribuerar och premiär på DVD blir det den 28 augusti.

En vacker sommardag. En trädgård. En terass. En man och en kvinna under träden, i en lätt sommarbris. I bakgrunden syns vida slätter och silhuetten av Paris. . En författare iakttar dem genom ett fönster och funderar på vad de konverserar om; kärlek, sex och sommarens fägring. Mannen ställer frågorna och kvinnan minns stunder av begär som inte föresvävat henne på mycket länge. Deras samtal gräver djupare ur minnenas källa och sträcker sig snart bortom författarens fantasi.” Himmel och jord må försvinna, men aldrig min åtrå…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *