Dödens Apostel – Spansk Storsuccé På Bio

dödensapostelDagarna rullar på och det är bara en vecka kvar på juli. När vi kommer in i nästa månad börjar många att gå lite mer å bio igen och en film att holla koll på är en spansk thriller, som får Sverigepremiär den 18 augusti, Njuta Films distribuerar.

Dödens Apostel” (Que Dios nos perdone) blev en omedelbar biosuccé i Spanien och nominerades till sju Goyas och fem kritikerpriser, samt vann juryns pris i San Sebastian för det fantastiska manuset. En salig presskår drog genast paralleller till David Finchers “Seven” och utsåg snabbt Rodrigo Sorogoyen som en regissör att hålla ögonen på.

Madrid, 2011. Det är den varmaste augusti i mannaminne och en halv miljon pilgrimer inväntar påvens besök. Hela staden är fylld av säkerhetsstyrkor för att bevaka evenemanget som dessutom krockar med politiska protester. Mitt i uppståndelsen hittas två äldre kvinnor mördade. Det blir upp till de omaka poliserna Velarde och Alfaro att ta sig an fallen och i hettan och kalabaliken stöter de på en ondska de aldrig tidigare varit i närheten av.“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *