Home Fires På SVT

homefiressvtNytt på SVT nu är brittiska perioddramat “Home Fires” som visas på SVT 1, fredagar 18.30. Man har redan visat de två första avsnitten av sex, men ni hinner hoppa på tåget för de episoderna finns på PLAY en vecka till. Jag har tidigare skrivit om Home Fires, som produceras av ITV som gett oss tv serier som Downton Abbey och Mr Selfridge och i inläggen Home Fires – Perioddrama Succe´Från ITV och Home Fires Säsong 2 kan ni läsa mer om serien.

”Home Fires” utspelar sig under andra världskriget och vi får följa en grupp kvinnor på den engelska landsbygden när de försöker att få livet att gå i hop efter att deras män, fäder, söner och bröder blivit inkallade att strida för England. I en tid av överhängande fara och kris bygger man ett nätverk för att stödja och förbättra livet för sina kolleger och bybor.

Här är synopsis för avsnitt 1 och en promotrailer:

I den lilla brittiska byn Great Paxford inser invånarna att ännu ett krig närmar sig. Och när ordföranden för kvinnoföreningen i byn Joyce Cameron avgår, försöker Frances Barden och hennes anhängare återupprätta föreningen och hitta nya medlemmar på de mest oväntade ställen. Byns läkare Will Campbell söker sig till den brittiska armén men får avslag. Hans hustru Erica blir lättad men glädjen visar sig bli kortvarig.


Kommentarer

Home Fires På SVT — 10 kommentarer

 1. En mycket bra realistisk serie, ganska så typiskt för engelsk män/or att gör bra serier, mysiga miljöer m.m.
  Hoppas vi snart får se del 2 och 3 på TV.

  • Ja det är en trevlig serie. Säsong 2 ska också visas på SVT. Men sedan är det slut tyvärr, för tevebolaget ITV beslutade av någon konstig anledning att lägga ned serien efter endast 2 säsonger och den slutar dessutom med en liten cliffhanger. Så det är mycket märkligt.

  • Home Fires visades ju på SVT förra sommaren, så jag antar att säsong 2 kommer där även till denna sommar. Men jag har inget exakt release datum, däremot är säsong 2 den sista, där efter lades serien tyvärr ned.

 2. Såg : HOME FIERS idag 30 maj 2019 men ser ingen fortsättning på SvT.tablå …
  Säg inte att den slutar så här ???
  Vill se FLERA avsnitt !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *