Barnmorskan I East End Säsong 6

midwifes6Barnmorskan I East End säsong 5 har precis visats klart på SVT och jag försöker reda ut när säsong 6, som nyligen visats i Uk, är på gång. Blir det Netflix, där de fem första säsongerna ligger ute, eller SVT som blir först? Bara rykten än så länge, men det viskas om att säsong 6 ska kunna ses på netflix under senhösten. När det gäller SVT har jag inte fått någon information. Serien är i varje fall inköpt, men där brukar den vanligtvis tablåläggas till våren-sommaren, vilket skulle innebära att vi får vänta på säsong 6 en bra bit in på 2018. För övrigt är säsong 7 under inspelning i UK och den kommer att visas där vid årskiftet. Som ni vet vid det här laget, ni som följer serien, så är det sedan länge klart att man kommer spela in ytterligare två säsonger av den populära serien och då är vi uppe i totalt 9 säsonger.

Barnmorskan I East End är skapad av Heidi Thomas och är baserad på sjuksköterskan och barnmorskan Jennifer Worths memoarer. Worth arbetade för Community of St. John the Divine, en anglikansk orden, vid dess kloster i East End i London under 1950-talet. De senare säsongerna är fristående från hennes böcker, men bygger på verkliga händelser och akurat forskning om livet för barnmorskorna och nunnornas vid Poplar i Londons East End under 1960-talet. Här är en aptitretare inför säsong 6. Den som väntar på något gott…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *