Bletchley Circle – Periodrama/Deckarserie På Netflix

BletchleycircleRegniga sommardagar, det ser ju ut att bli en hel del av dem, kan det vara trevligt med en riktig bra deckarserie att följa. På Netflix finns just en sådan, nämligen bägge säsongerna av den brittiska deckarserien “Bletchley Circle” som utspelar sig i efterdyningarna av andra världskriget, i början på 1950-talet. Serien fokuserar på fyra kvinnor med extraordinära kunskaper som under andra världskriget arbetade tillsammans med kryptoanalys vid Bletchley Park. Nu hjälper man polisen att lösa brott i efterkrigstidens London.

Första säsongen av Bletchley Circle består av 3 sammanhängande episoder, “Cracking a Killer’s Code”: “Under andra världskriget arbetade Susan med att knäcka den tyska militärens koder. Nio år senare härjar en seriemördare i London som ger sig på ensamma kvinnor. Susan ser ett mönster i hans beteende och vill ta reda på vem han är innan han slår till igen. Men hon behöver hjälp från sina tidigare kollegor.

Andra säsongen är uppdelat i två delar “Blood on Their Hands” i två avsnitt och “Uncustomed Goods” också i två delar: “Kvinnornas forna kollega från Bletchley, Alice Merren, sitter i fängelse anklagad för mord på en framgångsrik vetenskapsman. Alice vägrar berätta någonting om vad som hände under mordkvällen och allt pekar mot fällande dom och dödsstraff. Jean är övertygad om att Alice är oskyldig och samlar gruppen för att bevisa detta, och det visar sig att Alice är villig att gå i döden för ett brott hon inte begått.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *