Gatukatten Bob DVD

catbobAtt djur har stor betydelse för oss människor på många plan råder det ingen tvekan om. Det finn massor av undersökningar som pekar på att ha husdjur och då vanligtvis katt eller hund, ökar det psykiska välbefinnadet och får oss att må bättre. Det fina i kråksången är den att kärleken från ett djur är villkorslös, du är älskad för den du är, även om katter kan vara ganska så egensinnade.

Just katten har en central roll i brittiska feelgood filmen “Gatukatten Bob” (A Street Cat Named Bob), som bygger på James Bowens egna uppleveser från 2007 och framåt. James var vid tillfället en hemlös dagdrivare och drogmissbrukare, som försökte hanka sig fram som gatumusikant. När han hittar en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet, så visar det sig så småningom att han fått en vän för livet. Han döper katten till Bob och lyckas med Bobs hjälp ta sig själv i kragen och styra in sitt liv på en bättre bana. Inom kort blir de två oskiljaktiga och Bob följer James vart än han går. De blir en välbekant och uppseendeväckande attraktion i stadsvimlet och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr förändrar bägges liv. Tillsammans slickar de såren från det förflutna och strävar mot ett bättre liv.

Gatukatten Bob är en välspelad berättelse som regisseras av Roger Spottiswoode och i rollerna hittar vi Luke Treadaway, Joanne Froggatt, Ruta Gedmintas och Anthony Head m.fl.. Filmen har en varm ton med massor av feelgood och visar på att hopp om bättring kan dyka upp när helst vi inte anar det. Gatukatten Bob är inte bara en film för kattälskare utan även en film för alla som vill må bra ett slag och känna hoppet spira, det är helt enkelt en film att ta till sitt hjärta.

En solklar 4/5 blir betyget för denna inspirerande och härliga film och placeringen i DVD/Blu-ray tipset är given. Se den!!! Fotnot: Det finns även två böcker om gatukatten Bob och hans vän James, vilka ligger till grund för filmen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *