Dark Angel – Brittisk Miniserie Med Joanne Froggatt

darkangelJoanne Froggatts karriär snurrar på efter Downton Abbey. I serien blev hon en älskad karaktär som timida Anna Bates vars uppgift som hushållerska var att ta hand om systrarna Crawley och då främst Lady Mary.

Lika älskvärd är hon inte i ITVs miniserie i två delar, ”Dark Angel” där hon spelar Mary Ann Cotton, Storbritanniens första kvinnliga seriemördare. Serien utspelar sig i det Victorianska England från 1857 och framåt och följer 24 åriga Mary Ann Cotton som anländer till Seaham, County Durham efter att ha varit borta i fyra år.

Livet levs i armod men Mary Ann är inte nöjd med det utan vill ha ett bättre liv än så. Det mynnar ut i tre äktenskap där samtliga av hennes äkta män avlider under mystiska omständigheter. Myndigheterna börjar så småningom misstänka giftmord och att Mary Ann Cotton siktat in sig på männens försäkringspengar.

Dark Angel gick på brittisk teve förra hösten och jag vet inte om vi ska hoppas på SVT här, eller om någon av alla streamingtjänster nyper serien. Joanne Frogatt berättar mer om sin karaktär och serien i denna promo…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *