Red Nose Day Actually – Love Actually Nostalgi

rednoseNu blir det nostalgi varning av stora mått. En av de bättre romantiska komedierna någonsin är ”Love Actually” från 2003.

I Love Actually vävs flera historier och karaktärer samman med en gemensam nämnare – kärleken. Vissa av historierna är romantiska och lyckliga medan andra är sorgliga. De utspelar sig i London veckorna innan jul. När julen väl kommer, har livet för de inblandade förändrats på det mest oväntade sätt.

Richard Curtis skrev manus och regisserade filmen som blev en världssuccé och nominerades till 2 Golden Globe. Love Actually spelade in dryga 247 miljoner dollar, vilket säkert gladde Working Title som hade budgeterat med 45 miljoner dollar.

Fjorton år senare får vi stifta bekantskap med stora delar av Love Actuallys ensemble i 15 minuter långa kortfilmen ”Red Nose Day Actually”. I filmen vår vi veta vad karaktärerna har haft för sig sedan senast och vad de gör nu. Hela det här projektet görs för att samla in pengar till sjuka barn inför Red Nose Day som sker den 25:e maj.

Själv hoppas jag på att det här är början på en riktig uppföljare, Love Actually 2…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *