The Big Sick – Årets Romantiska Komedi

bigsickRomantiska komedier kan komma i många tappningar och i romantiska dramakomedin ”The Big Sick” fokuserar man på de kulturella skillnader som kan råda mellan ett par.

Filmen är verklighetsbaserad och berättar om ”Silicon Valley” stjärnan Kumail Nanjiani och hans fru Emily V. Gordons möte med varandra. Paret har även skrivet manus och Nanjiani spelar huvudrollen som Kumail, en kämpande pakistansk komiker som har en het natt med akademikern Emily, spelad av Zoe Kazan.

Men vad bägge bara trodde skulle vara för en natt leder till ett förhållande som kompliceras av de förväntningar Kumails traditionella muslimska föräldrar har på honom och äktenskap i synnerhet. Saken kompliceras ytterligare när Emily drabbas av en mystisk sjukdom. Kumail tvingas då hantera de medicinska frågorna kring Emilys sjukdom tillsammans med hennes föräldrar Terry och Beth, spelade av Ray Romano och Holly Hunter, som han aldrig mött. Samtidigt blir det en kamp mellan vad Kumails hjärta säger och vad hans pakistanska familj tycker är ett lämpligt äktenskap.

The Big Sick premiärvisades på filmfestivalen i Sundance i januari i år och slog knock. Förväntningarna är nu superhöga när filmen ska ut i vida världen under sommaren, så håll koll ni som gillar genren för The Big Sick sägs bli en av årets bästa romantiska komedier…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *