Poldark Bakom Kulisserna

demelzaAlla som gillar britiskt perioddrama är mitt uppe i säsong 2 av Poldark och i kväll, påskafton, sänds tredje avsnittet på SVT 1 med start 21.30. Ross öppnar återigen sin gruva och nu börjar jakten på en kopparåder. Elizabeth föder ett gossebarn, men förhållandet till maken försämras. Det sprids rykten på orten om en skandalös relation mellan Ross och Demelza. Ja, så löper det hela i kväll.

Fans av serien lär glädjas över det faktum att BBC även kommer att spela in en fjärde säsong som kommer att sändas under 2018. I UK får den tredje säsongen premiär i juni, när SVT planerar att sända den är ännu inte bestämt. Teveserien bygger på Winston Grahams 12 böcker som utspelar sig mellan åren 1783-1820. Så det är inte helt otroligt att det blir fler säsonger än fyra.

Film handlar mycket om att skapa en illusion. Det som försiggår bakom kulisserna vid en filminspelning framgår aldrig när vi sätter oss ned för att titta på slutprodukten. Poldark är inget undantag och i klippet nedan tar Eleanor Tomlinson, som spelar Demelza, oss med på en rundvandring ‘On Set’ som det heter på filmspråk…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *