Den Sista Familjen

sistafamiljenSverigepremiär är det i dag den 12 april på polska biografiska dramat Den Sista Familjen, en film som av många anses som Polens bästa 2016, om den kultförklarade, polska konstnären Zdzislaw Beksinski och hans familj.

”Den polska konstnären Zdzislaw Beksinski blev kultförklarad för sina oroande post-apokalyptiska verk. Privat var Beksinski en blygsam man som förde ett anspråkslöst liv i en liten tvåa i Warsawa tillsammans med sin fru Zofia och deras respektive mammor. Alldeles i närheten bodde den ständigt deprimerade sonen Tomasz som även han så småningom blev en kultfigur i Polen, med en karriär som DJ och framför allt som översättare av anglosaxisk film, bland annat Monty Python.

En närgången familjeskildring som förtjänstfullt påminner oss om konsten att uthärda vardagens absurditet, livets orättvisor, oberäknelig kärlek och det skoningslösa slutet.”…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *