Harlots – Ny Hulu producerad TV Serie

harlotsTeve-serierna duggar tätt och en ny brittisk periodramaserie finns att tillgå. Originalserien från Hulu, “Harlots” , består av totalt 8 avsnitt och hittills har 3 avsnitt visats både på ITV och Hulu. Hur vi får tillgång till serien i Sverige vet jag inte i skrivande stund, men alla intresserade får hålla ögonen öppna framöver. I rollerna ser vi bland andra Jessica Brown Findlay, Samantha Morton, Alexa Davies och Dorothy Atkinson.

Harlots fokuserar på Margaret Wells, som driver en bordell i 1700-talets England samtidigt som hon sliter med att uppfostra sina döttrar i ett kaotiskt hushåll. Serien är inspirerad av boken “The Covent Garden Ladies” av Hallie Rubenhold.

London 1763 och staden går på högvarv. I en värld där kvinnors möjlighet att försörja sig själva består av att antingen gifta sig rikt eller bli prostituerad, så väljer en av fem kvinnor att sälja sex. Stadens bordeller drivs av hårda affärskvinnor som Margaret Wells och Lydia Quigley. Men det vibrerar en ny moral i luften där religiösa förkämpar kräver att bordellerna läggs ned och Londons poliser hjälper till med att gladeligen göra brutala räder för att få stopp på prostitutionen.“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *