Det Kommer En Dag – Dansk Storfilm Snart På Bio

kommerendagSøren Sveistrup, manusskrivaren bakom danska succéserien ”Brottet” är tillbaka med ett starkt drama som får Sverigepremiär den 19 maj 2017, Studio S Entertainment ditribuerar. “Det Kommer En Dag” är David mot Goliat i en oerhört stark och fängslande historia – byggd på sanna händelser – som inte lämnar någon oberörd. Lite Ondskan vibbar får man allt när man läser synopsis nedan.

Filmen var en stor succé i Danmark under sommaren och lockade 250 000 människor till biograferna. Chansen att den också ska lyckas utanför landets gränser är stor. Rättigheterna har redan sålts till 50 länder.

Året är 1967 och ungdomskulturen gror. I Köpenhamn bär man blommor i håret, lyssnar på Beatles och Dylan och sjunger sånger om frihet och en ljusnande framtid. Men i Gudbjerg tycks tiden istället ha frusit till is. Här hamnar de oskiljaktiga bröderna Elmer och Erik när deras mor insjuknar.
I denna avkrok härskar rektor Fredrik Heck med oinskränkt makt över fosterhemmet med målet att förvandla bångstyriga pojkar till lydiga medborgare – med alla medel. Skräckslagna gör Elmer och Erik allt för att synas och märkas så lite som möjligt för att kunna undgå Hecks represalier, men minstingen Eriks klumpfot och hans livliga drömmar om att bli astronaut ställer hela tiden till det. När den enda lärare som varit snäll mot dem, Lilian, skräms iväg så återstår bara en lösning… att slå tillbaka! Men deras enda vapen är deras fantasi och den sista lilla gnutta hopp som finns kvar.
“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *