Souvenir – Fransk Feelgoodromans Med Isabelle Huppert

souvenirIsabelle Huppert som Oscarsnominerades för thrillerdramat “Elle” nu senast är tillbaka på biograferna med romantiska feelgood dramat “Souvenir“. Sverigepremiären sker den 19 maj 2017 och Njuta Films distribuerar. Fransoserna precis som britterna kan feelgoodgenren utan och innan och det brukar ofta bli bra. Så vill man kliva utanför Hollywoodboxen och mainstreamfilmerna där, så kan det vara läge att passa på nu.

Jag rekommenderar för övrigt alla som gillar fransk film att kika in på Njuta Films och Studio S Entertainments hemsidor. Dessa bolag ger ut en hel del ‘smalare’ film och mycket bra kommer från Frankrike.

En gång i tiden var Liliane känd under artistnamnet LAURA. Laura var en sångstjärna på uppgång som nådde sin karriärs höjdpunkt när hon kom tvåa efter ABBA i Eurovision Song Contest 1974 med sin pärla ”Souvenir”. Idag är hon bortglömd, och alla tecken på framgång är som bortflugna där hon står vid det löpande bandet på en konservfabrik.
Men när Jean, en 21-årig boxare, börjar på fabriken får hennes tråkiga liv en intressant vändning. Han blir förälskad i Liliane och övertygar henne att hon borde återvända till scenen och börja sjunga igen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *