Bill Skarsgård Är Pennywise

ItBaserad på Kings bästsäljare från 1986 kommer nu långfilmen “It” (Det) med Bill Skarsgård som Clown monstret Pennywise. Det här är andra gången boken filmatiseras, redan 1990 kom en miniserie i två delar och den vann en Emmy. It är en av Stephen Kings mest omfångsrika romaner och tog fyra år att skriva.

Hur trogen man är originalet i denna version vet jag inte, men grundstoryn är i varje fall den att åren 1957 och 1958 lamslogs staden Derry i Maine av skräck när flera barn dödades och lemlästades. Men sju elvaåringar som är lite utanför, går samman och trotsar faran. De märker att mördaren inte är mänsklig utan ett monster som vet vad man är mest rädd för. Monstret antar ofta skepnaden av den onde clownen Pennywise (Snåljåp). År 1985 har kompisarna glömt varandra och bara en av dem bor kvar i Derry. Denne ringer upp sina forna kamrater och berättar att Snåljåp är tillbaka. En person mindre, då en av dem begått självmord, så ska de åter trotsa faran som lurar i det så småningom översvämmade Derrys kloaker.

Klassisk skräck med andra ord och de som vill känna av lite kalla kårar får chansen den 9 september då It får Sverigepremiär…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *