Paris Can Wait

PariscanwaitFjorton år efter trevliga romantiska dramakomedin “Under Toscanas Sol” (Under The Tuscan Sun) beger sig Diane Lane åter till europa för att utforska landsbygden. Den här gången till Frankrike i romantiska komedin “Paris Can Wait”. I filmen agerar hon mot bland andra Alec Baldwin och Arnaud Viard. Eleanor Coppola, mest känd som Gudfadern regissören Francis Ford Coppolas fru sedan 1963, träder fram ur skuggan av maken och gör här sin långfilmsdebut, 81 år gammal. Hon har skrivit manus och ansvarar även för regin.

Diane Lane spelar Anne som är gift med en framgångsrik filmproducent (Alec Baldwin)som försakar henne. Mitt uppe i ett vägskäl i livet får hon helt plötsligt chansen att följa med en affärspartner till maken på en tripp från Cannes till Paris. Vad som var tänkt att bli en sju timmars bilresa förvandlas till ett sorglöst tvådagars äventyr som inkluderar pittoreska sevärdheter, god mat och vin, humor, visdom och romantik. Trippen återuppväcker Annes alla sinnen och ger henne en ny livslust.

Självupplevt månne, ja det lär vi väl aldrig få veta. Hur som helst så går Eleanor Coppolas Paris Can Wait upp på bio i Sverige den 1 september. Filmen är en riktig lågbudgetrulle där man endast satt sprätt på 5 miljoner dollar. Kaffepengar i de här sammanhangen, men det kan bli väl så bra ändå… .


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *