Poldark På Djupet

poldark97När Aidan Turner red in i rutan hösten 2015 som Ross Poldark, blev det succé ganska omgående. Snyggt filmfoto, vackra miljöer, duktig ensemble, spännande handling och vassa intriger har gjort serien till ett måste för alla som gillar perioddrama. Lägg där till även det historiska perspektivet, den romantiska touchen och Ross Poldark själv som är en karaktär med stort rättvisepatos. Inte konstigt då att serien går hem i stugorna, inte bara här i Sverige, utan i hela världen. Och nu är det bara lite mer än tre veckor kvar till premiären av ”Poldark” säsong 2 på SVT1. Dessutom har BBC utökat från 8 avsnitt första säsongen till 10 episoder både säsong 2 och 3.

Första säsongen har jag på DVD och det blir ett serierally några vecklor nu för att friska upp minnet över vad som hänt hitills. Det går även bra att hoppa in här för mer kött på benen, med trailers och filmklipp etc.

Poldark bygger på Winston Grahams böcker och i videon nedan får vi mer om bakgrunden till serien. Året är 1783 och Ross Poldark återvänder från det amerikanska frihetskriget till sitt älskade Cornwall, bara för att upptäcka att hans gamla värld är i ruiner. Hans far är död, den familjeägda gruvan stängd sedan länge, huset fallfärdigt och till råga på allt ska kärestan Elizabeth gifta sig med hans kusin. Han bestämmer sig för att skapa sig ett nytt liv, och trotsa de fientliga krafter som motarbetar honom. När säsong 2 tar vid lördagen den 1 april står Ross åtalad och riskerar dödsstraff, men vägrar ändå köpslå med George för att klara livhanken. Francis plågas av skuldkänslor efter att ha förrått sin kusin, och söker försoning.

Stillbild: BBC: Eleanor Tomlinson och Aidan Turner i Poldark.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *