The Halcyon – Nytt Brittiskt Perioddrama På SVT

halyconIngen lördag utan perioddrama, så har det varit ända sedan Downton Abbey dök upp på SVT för sju år sedan. Det har varit stiltje på perioddramafronten ett kortare tag, men redan nu på lördag klockan 21.30 på SVT 1 är det dags för fans av brittiskt perioddrama att bänka sig igen för att följa nya, rykande färska serien The Halycon med bland andra Kara Tointon som vi senast såg i Mr Selfridge som Harry Selfridges dotter Rosalie.

Första säsongen av The Halcyon består av 8 episoder och handlingen utspelar sig mitt under andra världskriget i London.

Året är 1940 och vi följer livet på det glamourösa femstjärniga hotellet The Halcyon medan tyska bomber faller över staden. Kriget påverkar tillvaron i grunden för alla, oavsett social ställning. Hotellets ägare lord Hamilton är värd för ett hemligt möte som intresserar en amerikansk gäst, medan hotellchefen Richard Garland måste hantera situationen som uppstår då lady Hamilton anländer en dag tidigare än beräknat.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *