Oves Motståndare – 2: The Salesman

salesmanEn Man Som Heter Ove är alltså en av fem filmer som slåss om en Oscar i slutet av februari. Favorittippad är Iranska thrillerdramat “The Salesman” från Oscarsbelönade regissören av Nader och Simin – En separation . The Salesman belönades med en Guldpalm för Bästa manus och Bästa manliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes 2016 och var även Golden Globe nominerad. En tuff nöt för Ove att knäcka alltså. Samtidigt så vann filmens regissör en Oscar redan 2011 för bästa utländska film, så man vet inte hur Oscarsjuryn tänker.

Den svenska biopremiären sker den 24 mars 2017, Scanbox Entertainment distribuerar.

Emad och Rana tvingas lämna sin bostad då ett renoveringsarbete i en närliggande byggnad äventyrar deras säkerhet. De flyttar in i en tillfällig lägenhet i Teherans centrala delar. En incident knyten till lägenhetens förra ägare kommer dramatiskt att förändra det unga parets liv.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *