Oves Motståndare – 1: Min Pappa Toni Erdmann

erdmann3Jag tänkte vi kunde ta en titt på Oves motståndare på Oscarsgalan och vilken film som kan komma få en Oscar för bästa utländska film 2016. Filmerna är förutom En Man Som Heter Ove, Land of Mine (Danmark), The Salesman (Iran), Tanna (Australien) och Toni Erdmann (Tyskland). Det här kommer naturligtvis bli knallhårt. Iranska The Salesman har högst betyg på IMDB med höga 8,4, men jag sticker ut hakan och tror att denna Oscar hamnar i Europa och att det står mellan En Man Som Heter Ove och filmen vi ska titta på nu, tyska Toni Erdmann. Bägge filmerna är snarlika på så vis att i centrum står två udda mansfigurer som kämpar för att hitta sin plats i tillvaron, skildrat med tragikomik och värme.

Toni Erdmann (Min Pappa Toni Erdmann) har jag skrivit om tidigare, men den internationella trailern nedan är ny här på bloggen. Jag gissar på att den här tyska dramakomedin är knappt favorittippad. På filmfestivalen i Cannes möttes den av stående ovationer (inte bara efter utan också under filmen!) och belönades med kritikerpriset och filmen blev en av årets stora filmsnackisar. .

I centrum står Winfried som tar till alla knep som finns för att tina upp den frostiga relationen med sin dotter, allt skildrat med värme och syrlig humor…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *