Sicko -Sjukvård I en Sjuk Värld

sickoTvå av tre kommer att få cancer i framtiden, enligt forskarna. Horribelt och skrämmande naturligtvis, men mycket kan man göra själv för att hålla sig i god vigör. Lite tips får ni på min nya blogg www.gunnholtsskafferi.se, som jag fortsätter flagga för. Hoppa hemskt gärna in där för ett besök.

Åker man dit och blir sjuk vill man ju gärna att sjukvården och sjukförsäkringssystemet fungerar. Det är lite si och så med det numera. Klimatet är kyligt när de styrande inte frågar hur du mår…Men med enkla medel, utan att bli fanatiker, kan man äta smart och undvika att hamna i klorna på en degenererad sjukvård. Det var därför jag startade den nya bloggen!

Man måste vara blind för att inte se att vi successivt är på väg att hamna i samma fälla som det stora landet i väster. Se Michael Moores utmärkta dokumentär “Sicko“om ett ruttet system…

Bli aldrig sjuk om du vill vara frisk i USA. Idag får amerikaner sina liv förstörda -och till och med avslutade- på grund av brister inom sjukvården. Sicko visar att sjukvårdskrisen inte enbart drabbar de 47 miljoner människor som står utan sjukförsäkring, utan även miljontals andra som plikttroget betalat sin premie under många år. Enligt Moore kan man skylla systemets brister på två saker – vinstsuget och Nixon…
Han jämför med andra länders offentligfinansierade vård och besöker Frankrike, Kanada och Storbritannien där alla medborgare får fri sjukvård när de behöver den. Och han tar med några amerikaner som nekats vård till det enda stället där man kan få gratis sjukvård: den fruktade militärbasen Guantánamo Bay på Kuba. Moores budskap är enkelt – det enda alternativet är att omstrukturera hela systemet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *