To Walk Invisible: The Bronte Sisters

walkinvisibleFör några dagar sedan hade drama långfilmen “To Walk Invisible: The Bronte Sisters” premiär på TV i Storbritannien. BBC har producerat den här berättelsen om de tre systrarna Bronte, Anne, Emily och Charlotte som kämpar mot flera hinder i 1800 talets England för att få publicera sina romaner. De tre systrarna har några odödliga klassiker bakom sig, så som Jane Eyre (Charlotte Brontë), Svindlande höjder (Emily Brontë), Agnes Grey och Främlingen på Wildfell Hall (Anne Brontë)

Den här tiden, mitten av 1800-talet ansågs skrivande inte vara en lämplig sysselsättning för en kvinna, så systrarna fick kämpa i hård motvind. Samtliga dog i ung ålder (29, 30 och 39 år), därav den något blygsamma produktionen. Men de verk de han med är som sagt i dag odödliga och samtliga har blivit både långfilm och serier.

Intresserade får hålla ögonen öppna framöver. SVT eller streaming kanske.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *