Filmtips På Bio – The Hollars

The HollarsDramakomedin “The Hollars” går på bio just nu och har ni tur så hittar ni den på en bio nära er. Jag har sett den och skådespelaren John Krasinski som här gör sin andra fullängdsfilm som regissör, har fått till något riktigt bra. Filmen som skärskådar familjelivet med allt vad det innebär hade premiär på Sundance Filmfestival, med mycket bra kritik tidigare i år och jag som gillar dramer av den här sorten håller med.

The Hollars följer John Hollar, spelad av John Krasinski, som är en kämpande grafisk författare som lever sina dagar i New York. När han får veta att hans mamma Sally (Margo Martindale, som alltid är bra i sådana här roller) har blivit sjuk efter att ha drabbats av en hjärntumär, tvingas han återvända tillbaka till sin barndomsstad. Tillbaka i huset han växte upp i sugs John omedelbart upp i alla problem som hans dysfunktionella familj kämpar med. Dessutom tvingas han ta i tu med en gammal high school rival, en överentusiastisk ex-flickvän och det faktum att hans flickvän Rebecca (Anna Kendrick) i New York väntar hans barn. Det mörkaste molnet på himlavalvet är dock det faktum att en make är på väg att förlora sin fru och två barn sin mor.

The Hollars är en mycket välspelad film med mycket duktiga skådespelare. Den är så pass bra att man som tittare känner sig som en vän till familjen och vill att det ska gå bra för dem. Ämnet är tungt, cancer och döden är inga vanliga samtalsämnen på kafferasten. Men med Hollars får vi det hela serverat med både humor och värme och det går inte att låta bli att beröras av familjen som kämpar för att hitta tillbaka till varandra.

Duktiga skådespelare var det och I övriga roller dyker Mary Elizabeth Winstead, Richard Jenkins och musikern och songwritern Josh Groban(som spelar präst) m.fl upp. Dessutom är soundtracket med originalmusik av Josh Ritter riktigt gott att lyssna till.

Så gillar ni drama och hittar The Hollars på en bio nära er…spring iväg. Själv längtar jag efter hemmabioreleasen, den blir given i samlingen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *