I Fängelse För Kärleken

loving3Att världen är galen och styrs av en elit som anser sig sitta inne med ‘den rätta vägen’ får vi ständiga bevis för. I och med missnöjesröstningarna i det senaste presidentvalet i USA ser det ut som det är stora förändringar på gång, som kommer att få följdverkningar över hela världen. Vanligt folk är helt enkelt förbannat less på överheten och deras manual på hur livet ska levas. Knasigt som sagt, men frågan är om det inte var som värst på 50 och 60-talet då man kunde hamna i fängelse för att man råkade älska någon med en annan hudfärg.

I kommande romantiska dramat “Loving“, som utspelar sig under senare delen av 1950, råkar Richard Loving (Joel Edgerton) göra misstaget att bli kär i Mildred (Ruth Negga) och kärleken gör att de hamnar i fängsligt förvar. Brottet? Jo, han är vit och hon är färgad, en kombo som inte går hem i Virginia den här tiden.

Loving nämns som en av Oscarskandidaterna framöver och ni hittar trailern och lite mer om filmen i inlägget Loving – Ett Drama Som Skapar Känslostormar. Mitt bland alla mörkermän och rasister finns det ändå människor som försöker hjälpa till…

Stillbild: Focus Features.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *