Queen And Country

queenandcountryNu till en film som jag väntat på ett bra tag nu, dramat “Queen And Country“. Det speciella med den är att det är fortsättningen på femfaldigt Oscarsnominerade John Boormans klassiker “Hope And Glory” från 1987. Barndomsskildringen om nioåriga Bill som växer upp i London under Blitzen och andra världskriget.

I uppföljaren har Bill nu vuxit upp och tagit värvning i armén. Tiden är tidigt 50-tal och Koreakriget pågår för fullt. Under basträningen till soldat blir han vän med Percy och tillsammans gör de livet surt för sina överordnade samtidigt som de letar kärleken i stan.

Precis som med Hopen And Glory bygger Queen And Country på John Boormans uppväxt och egna minnen från den tiden. Han har även här skrivit manus och regisserar. Filmen hade premiär för över ett år sedan, men har ännu inte setts till här i Sverige. Märkligt…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *