Dave For President…

daveVem som helst sägs kunna bli president i USA, det är en del av den amerikanska drömmen. Valtider i USA och folket säger fuck you till etablissemanget och ser ut att lotsa Donald Trump till presidentposten. Kanske Donald tänkte: kan Dave, så kan jag…

Dave” är en amerikansk långfilm från 1993 med Kevin Kline, Sigourney Weaver och Frank Langella och får inleda dagen här på bloggen, nu när världen enligt många håller på att gå under i det stora landet i väster.

Dave Kovic (Kevin Kline) är en enkel man i Washington, DC som är identiskt lik USA:s president Bill Mitchell (också spelad av Kline). När presidenten plötsligt får ett slaganfall hos sin älskarinna ombes Kovic att ta över rollen som president medan presidentens stabschef Bob Alexander (Frank Langella) håller det hela hemligt och planerar att se till så att han själv utnämns till vicepresident, och i sinom tur till president. Dave Kovic som president Mitchell förvånar alla med sina socialliberala reformer och inte minst presidentens hustru (Sigourney Weaver) med sin omtanke om mindre bemedlade i samhället.

Långsökt handling naturligtvis, men nu är det här en komedi och Ivan Reitman har fått till en film som stundtals är riktigt roande och även lite tänkvärd…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *