Söndagsfilmen – Nathalie

Franska pärlor finns det gott om, både vad det gäller filmer och skådespelare. En stjärna som höjer sig över mängden är hela Frankrikes lilla älskling, Audrey Tautou. Hon fick sitt stora genombrott i klassikern “Amelie från Montmartre” 2001, en film som inte bara blev mäkta populär i Frankrike utan även slog stort över hela världen. Få skådespelerskor har det Audrey Tautou har, en förmåga att med enkla medel och mimik uttrycka en känsla.

Så dagens söndagsfilm har Audrey i centrum. Romantiska dramakomedin “Nathalie“(La délicatesse) är en film där Audrey Tautou återigen får briljera och visa vilken stor skådespelerska hon är. Hon spelar här Nathalie som mister sin man i en tragisk bilolycka och hela hennes värld vänds upp och ned. Från att ha sett ljust på framtiden hamnar hon i en långvarig depression och tre år efter olyckan sörjer hon fortfarande sin förolyckade man och har svårt att se åt andra män, även om intressenter finns. En dag, i en plötslig ingivelse och drömskt tillstånd kysser hon helt plötsligt och oförmodat sin svenske arbetskollega, Marcus. Det blir en kyss som inte bara leder Nathalie in på det rätta spåret utan som även förändrar den tafatte, och i andras ögon annorlunda, Marcus hela värld.

Låt er inte luras av den inledande deprimerande handlingen, för det här är en riktigt härlig feelgood film och romantisk komedi när den är som bäst. Den börjar så smått i dur, går över i moll för att långsamt byggas upp till ett glädjerus. Audrey Tatou är som sagt lysande, men även övriga skådespelare får med beröm godkänt och som vanligt i fransk film av den här kalibern är den fylld med intressanta karaktärer. Mer Audrey Tatou hittar ni för övrigt HÄR.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *