The Chamber – Lördagsbio På Ettan

thechamberI Lördagsbio på Ettan klockan 21.45, direkt efter Enkel Resa Till Korfu som har säsongsavslutning, visas kriminaldramat “The Chamber“. Filmen är baserad på John Grishams explosiva och bästsäljande roman. I rollerna ser vi Chris ODonnell, tvåfaldigt Oscarbelönade Gene Hackman, som sedan 2004 lagt filmkarriären på hyllan, och Oscarvinnaren och 70-80 talets stora aktris, Faye Dunaway.

The Chamber är en av många Grisham böcker som filmatiserats, dock inte den bästa. Filmen är i varje fall klart sevärd med en fängslande och oviss intrig, starkt thrillerbetonad. Så har ni inget för er i kväll så duger The Chamber gott och väl för två timmars underhållning med spänning, innan sängen.

Chris ODonnell spelar den idealistiske unge advokaten Adam Hall som tar sig an fallet med den dödsdömde Sam Cayhall (Gene Hackman) hans farfar och före detta Ku Klux Klan medlem. Med endast 28 dagar kvar till avrättningen, försöker Adam gå till botten med händelserna som ledde fram till brottet som Sam fälldes för. Allt eftersom det annalkande dödsstraffet närmar sig, arbetar Adam snabbt för att i familjens historia söka efter ledtrådar. I en gastkramande upplösning med oväntade vändningar, upptäcker Adam bedrägerier och mörka hemligheter som slutligen leder honom till den skrämmande sanningen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *