Indignation – Time Period Costumes Featurette

indignationJag skrev redan i maj om perioddramat “Indignation”, en film som jag tycker ser intressant ut. Filmen bygger på Philip Roths roman med samma namn och i huvudrollen ser vi stora talangen Logan Lerman som i filmen faller pladask för Sarah Gadon, även det en stor talang. Sverigepremiär är det den 25 november, SF Studios distribuerar

Året är 1951. Marcus Messner (Logan Lerman) är en begåvad ung man, som vid sidan av sina studier arbetar extra i sina föräldrars kosher-slakteri i Newark, New Jersey. När han får stipendium till ett konservativt college i Ohio uppfyller han två önskningar: att undvika att bli inkallad i Koreakriget och att komma bort från sin fanatiskt ängslige far. Marcus tar sitt nya liv på största allvar, men allt blir inte som han tänkt sig. Plötsligt möter han den vackra Olivia Hutton och blir blixtförälskad, trots hennes skandalartade rykte. När han samtidigt kommer på kollisionskurs med skolans auktoritäre dekanus sätts hans noga utstakade framtidsplaner på slutgiltigt prov.

När man skapar ett perioddrama gäller det att vara noga med detaljerna för att få fram den rätta känslan för tidsepoken. Kläderna är en del av det paketet och i denna featurette får vi veta mer om filmen och hur man gick till väga…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *