En Man Som Heter Ove Utvald Till Sveriges Oscarsbidrag 2017

calledoveEn Man Som Heter Ove“, baserad på Fredrik Backmans succéroman med samma namn, har valts ut som Sveriges Oscarbidrag 2017. Detta meddelade Svenska Filminstitutet idag vid en presskonferens. De slutgiltiga Oscarsnomineringarna avslöjas den 24 januari 2017. Oscargalan går av stapeln den 26 februari.

En Man Som Heter Ove hade biopremiär på juldagen 2015 och har setts av över 1,7 miljoner biobesökare. Filmen har vunnit tre Guldbaggar för Bästa manliga huvudroll, Biopublikens pris och Bästa mask/smink, samt blev nyligen uttagen till tävlan i European Film Awards, som går av stapeln den 10 december i Wroclaw. Filmen har sålts till 40 internationella territorier, däribland USA där den har premiär den 30 september.

Jag vill tacka juryn som tagit detta beslut. Men även alla de som varit med om att skapa filmen och alla de rekordmånga biobesökare som gått och sett den. Tillsammans har det skapat en fantastisk upplevelse som genom detta val ges en chans till att spridas till ännu fler. Det är en historia om livet. Den går att känna igen överallt där det finns liv”, säger regissör Hannes Holm.

Ska vi gissa på något utfall här, så tror jag att Oscarskommittén väljer ut filmen till den slutgiltiga galakvällen i kategorin Bästa Utländska Film. Rolf Lassgård, ja han är ju redan förlorad till Hollywood och kommer nästa år i Alexande Paynes nya dramakomedi “Downzizing” där han spelar mot noblesser som Matt Damon, Kristen Wiig och Christoph Waltz m.fl stjärnor.

Det skadar ju inte att ta en titt, dagen till ära, på den internationella trailern till A Man Called Ove…

[wp_ad_camp_1]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *