Gene Wilder Har Avlidit

För alla som håller lite koll på filmvärlden och gillar film var det sorgesamma nyheter som dök upp i går kväll när det meddelades att komikergeniet Gene Wilder gått bort efter sviterna av Altzeimers, 83 år gammal. Första filmen jag såg honom i var gangsterklassikern “Bonnie och Clyde” (1967) där han hade en mindre roll. För den stora allmänheten slog han igenom 1971 med “Willy Wonka Och Chokladfabriken“, rollen som Johnny Depp senare tog över. Annars förknippar jag nog honom mest med Mel Brooks filmer från 1974, “Det Våras För Frankenstein” och “Det Våras För Sheriffen“. Men jag tycker att man även kan nämna filmer som “Chicago-expressen“(1976) och romantiska komedin “En Tjej I Rött“(1982)

Jag lånar CNNs minneskrönika över Gene Wilder som sammafattar hans karriär på ett bra sätt. Frid över hans minne…

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *