Den Allvarsamma Leken – Biopremiär 9 September 2016

allvarsamma3Biopremiären för höstens stora svenska kärleksberättelse “Den Allvarsamma Leken” närmar sig. Den 9 september är det dags för filmen baserad på Hjalmar Söderbergs klassikerroman med samma namn från 1912, ansedd av många att vara den ultimata kärleksberättelsen. Romanen skildrar en mans liv vid sekelskiftet 1900 och några år framåt.

Trailer och mer om den Allvarsamma Leken hittar ni i inlägget Den Allvarsamma Leken – Bokklassiker Som Blir Film.

Här kan vi ta en titt på tvåt filmklipp som filmens distributör Nordisk Film släppt. Möte i skärgården och på operan…Journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille träffas i skärgården en vacker försommarkväll. Omedelbar förälskelse uppstår. De inleder en romans men på grund av sociala omständigheter glider de ifrån varandra. De finner ett tryggt liv med någon annan och gifter sig på var sitt håll. Tio år senare träffas de igen. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk och de inleder en passionerad affär. Priset för affären kräver större offer än vad de båda kan ana.

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *