A United Kingdom – Brittiskt Perioddrama Med Klass

unitedkingdomRasöverskridande äktenskap blir ett hett ämne på bio i höst. Cinemaholics har redan skrivit om Loving, filmen som utspelar sig i amerikanska södern 1950, där en färgad man blir kär i en vit kvinna och omgående får problem med Virginias anti-rasblandnings lag. Ni läser mer om det dramat i inlägget Loving – Ett Drama Som Skapar Känslostormar.

Nästa film på samma ämne blir brittiska BBC producerade romantiska och verklighetsbaserade dramat “A United Kingdom” som får biopremiär i UK i oktober. För Sveriges del ryktas det om mars 2017.
Huvudrollerna spelas av David Oyelowo och Rosamund Pike och de är Seretse Khama, prins och sedermera kung av Botswana och kontorsflickan och London bon Ruth Williams. De bägge möts 1947 och det säger klick och de blir vansinnigt förälskade. Problem dyker naturligtvis upp inte bara för det unga förälskade paret utan även för alla trångsynta med fördomar. Förhållandet får följdverkningar på politisk nivå, då parets kärlek hotar att destabilisera förhållandet mellan parets bägge nationer.

Nu utspelar sig dessa bägge filmer i en tid när mänskliga rättigheter inte stod så högt i kurs. 70 år senare, har det blivit bättre? En aning kanske, men det finns fortfarande mörkermän där ute som tycker sig ha att göra med hur människor bör leva sina liv. Loving och United Kingdom får bli en knäpp på näsan på dem.

Amma Asante, som även regisserade perioddramat “Belle” regisserar A United Kingdom efter manus av Guy Hibbert. Trailern pekar på ett High Class Drama som jag inte tänker missa för något i världen…

[wp_ad_camp_1]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *