DVD/Bluraytipset – The Station Agent

stationagentNy vecka och nya inlägg, även om bloggen går på sparlåga. Vi börjar med en dramakomedi från 2003, “The Station Agent” som hamnar under kategorin DVD/Bluraytipset.

Här har vi en film som är annorlunda mycket av mainstream utbudet som öses över oss. The Station Agent bygger på tre huvudkaraktärer och är i stort utan bihandling. Det är sparsam dialog och lite action utan riktiga gabbflabb. Historien är långsamt berättad och du kommer inte att se något extremt våld eller omotiverat sex. Inte heller dyker det upp någon oväntad twist och filmen är totalt befriad från datoranimationer. Låter det tråkigt? Det är det inte en sekund utan här bjuds vi på ren och skär berättarglädje med komplexa karaktärer att ta till sitt hjärta och innan filmen tagit slut önskar du att de var dina vänner.

Thomas McCarthy har skrivit manus och regisserar en gripande och humoristisk film där det centrala är mötet mellan människor. Inte på sociala medier som Facebook och Twitter, utan ansikte mot ansikte. Filmen är som sagt totalt befriad från specialeffekter och högoktaniga actionsekvenser, trots detta(eller kanske till och med, tack vare) vill du att filmen ska fortsätta i evighet. För mig som gillar sådana här typer av filmer skarpt är det nästan full pott här, men jag sansar mig och ger den en superstark 4/5. Här följer synopsis och trailer till The Station Agent som i Sverige distribueras av Atlantic Film.

Finbar McBride(Peter Dinklage) har en enda stor passion i livet: Tåg. Han vill dessutom bara vara för sig själv, men som kortväxt är det näst intill omöjligt att försvinna i mängden. När ägaren till butiken där Finbar arbetar plötsligt dör får han ärva något som passar honom som handen i handsken – en övergiven stationsbyggnad i New Jerseys obygd.
Men Finbar blir inte lika isolerad som han hoppats på. Det tar inte lång tid innan han motvilligt dras in i sina “grannars” liv. Den ena är Olivia(Patricia Clarkson), en 40-årig konstnär som blir hans vän efter att hon två gånger samma dag varit nära att köra över honom med sin bil. Den andre är Joe(Bobby Cannavale), en 30-åring som har hand om korv- och kaffeståndet bredvid stationshuset och som till Finbars stora förtret inte kan hålla tyst en enda sekund. Den minst sagt udda trion inser snart att ensamhet trots allt kan vara riktigt rolig om man har någon att dela den med.

[wp_ad_camp_1]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *