Split – Ny Skräckis Av M. Night Shyamalan

splitNär M. Night Shyamalan slog igenom med “Sjätte Sinnet” 1996 och efterföljande filmerna “Unbreakable“(2000) och “Signs“(2001) var det många som menade att han var en ny Steven Spielberg. Jag kan inte hålla med riktigt då han är alldeles för ojämn i sin produktion och varvar bra med riktiga bottennapp.

Med nya skräckthrillern “Split” som får Sverigepremiär den 20 januari 2017 sägs han vara ‘back to basics’ och ett filmberättande som gjorde att han Oscarsnominerades för sjätte Sinnet, både för bästa manus och bästa regi.

Split handlar om Kevin, spelad av James McAvoy, en splittrad själ med över 20 olika personligheter, som kidnappar tre flickor på en parkeringsplats och för de till ett underjordiskt rum. Mitt uppe i den traumatiska upplevelsen erfar flickorna snart att en av kidnapparens alla personligheter är ‘The Beast’, ett monster som närmast kan liknas med en varulv.

[wp_ad_camp_1]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *