Dags För Modevisning I Indian Summers

skålBritterna hade makten över Indien under åren 1858-1947 och styret gick under namnet British Raj, eller Crown rule in India. På plats i Indien hade man en vice kung som styrde den brittiske administrationen. Ett brottstycke av den här tiden får vi i perioddramaserien ”Indian Summers” som vi kan följa på lördagskvällarna på SVT 1. Handlingen inleds 1932 och skildrar de sista åren av brittiskt kolonialstyre i Indien. När vi nu befinner oss mitt uppe i säsong 2 har vi nått året 1935 och i Simla, vid foten av Himalayas berg, har den indiska statsförvaltningen fullt upp med grupperingar som arbetar för Indiens självständighet.

Trist nog, som jag sagt tidigare, så läggs serien ned efter denna säsong. Märkligt kan man tycka då Indian Summers innehåller det mesta man kan kräva av ett bra perioddrama. Med historisk akuratess slussas vi genom handlingen och får stöta på intressanta karaktärer och en intressant och spännande intrig. I fokus just nu är Alice Whelans nytillkomne make som visar sig vara en riktig psykopat och slemmig typ. En karaktär som så väl behövs i en serie för att skapa driv, för vem vill inte knäppa honom på näsan. I kväll 21.00 visas avsnitt 4 av 10 och en modevisning på brittiska klubben slutar med en fasansfull attack på en av gästerna. Sirene fortsätter att skapa kaos i Simla när hon först hamnar i bråk med Cynthia och därefter äventyrar Ralphs och Madeleines äktenskap.

Här är en 2 minuter lång trailer som sammanfattar det mesta so far…

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *