Loving – Ett Drama Som Skapar Känslostormar

LovingCinemaholics fortsätter att leta efter filmgodbitar och en kommande film att hålla ögonen på är verklighetsbaserade romantiska dramat “Loving“. Filmen går upp i USA i november detta år och i UK i februari 2017, vilket gör det sannolikt att vi har den här i Sverige första delen av nästa år. Loving var den film som fick det mest entusiastiska mottagandet vid Cannes filmfestival tidigare i år och ingen som såg filmen lämnade salongen oberörd.

Loving utspelar sig under senare delen av 1950 och en nästan oigenkännlig Joel Edgerton spelar Richard Loving som råkar bli kär i Mildred, spelad av Ruth Negga. Allt vore frid och fröjd om det inte vore för att Mildred är färgad och att paret lever sitt liv i trångsyntheten och rasismens högborg Virginia. Trots alla förmaningar och varningar från allmänhet och HillBilliys reser paret till Washington DC och gifter sig 1958. När man kommer tillbaka hem arresteras man för att ha brutit mot Virginias anti-rasblandnings lag. Den efterföljande kampen för att värna om sin kärlek och bekämpa intolerans och rådande fördomar leder paret ända upp i högsta domstolen.

Loving nämns som en av Oscarskandidaterna framöver, vilket man delvis kan förstå av trailern. Jeff Nichols som tidigare gjort “Take Shelter“(2011) och “Mud“(2012), filmer som ni också bör se, regisserar en ensemble där även Michael Shannon m.fl ingår.

Här blir det ett biobesök och det är nästan så att jag önskar att det redan vore 2017. Tänk om vi någon gång kunde få en värld där människor oavsett ursprung får leva i fred utan att en massa andra ska blanda sig i och tycka och tänka…

[wp_ad_camp_1]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *